Digital Detox

digital detox

Jeg er glad for min iPhone. Virkelig glad, for alt hvad jeg skal bruge er på min iPhone. Men måske er jeg gået hen og blevet lidt for glad for den, for den sidder ret tit min hånd. Det er mest af alt Instagram, som sluger meget tid, når der scolles gennem feedet. Når jeg er færdig med det fortsætter turnéen til snapchat, så bloglovin, måske facebook, nyheder og så tilbage til Instagram, hvor det hele gentager sig. Det kan jo virke lidt dumt – set udefra – men man tænker jo ikke over det, når man sidder med sin iPhone i hånden og scoller derudaf.

Derfor har min kæreste lokket mig med på en digital detox. Vanerne skal nulstilles og mønsteret som min tommelfinger kender så godt, når den tager turnéen rundt i mine apps skal forsøges fortrængt. Eller i hvert fald indeholde lidt mere omtanke. For det er fjollet at bruge en masse tid på at glo i sin iPhone, når man kan bruge tiden på at være sammen med dem omkring en. Så iPhonen er skriftet ud med en gammel nokia for en stund.

Jeg høre Thomas Skovs program om selvsamme emne, hvor han talte med en forsker, der forklarede vores mobilafhængoghed med jagten på dopamin og at den virkelige verden simpelhen var blevet for kedelig i denne jagt. Derfor skal vi lige tjekke instagram mit i en samtale, eller når vi ser en film. Den virkelige verden er simpelhen for kedelig. Den ramte mig altså lidt. Jeg har da ikke lyst til at signalere til de mennesker der er omkring mig, at de er for kedelige at være sammen med, fordi jeg hellere vil have mit dopaminfix, når en ukendt instagrambruger har liket mit billede.

Indtil videre går det udemærket den digitale detox. Jeg har begrænset mit forbrug af sociale medier til, når jeg bruger min computer, eller hvis jeg tager en bevidst beslutning om, at nu har jeg lyst til at se instagramvideoer. Og sådan håber jeg lidt det også kan blive fremover. Jeg havde faktisk en ret interessant oplevelse igår, da min kæreste og jeg stod på toppen af Moesgaard museum igår og iagttog udsigten. Vi havde kun vores gamle nokia’er med og ingen smartphone til at tage et billede af udsigten. Jeg tror, vi nød udsigten mere ved at give os tid til at iagttage den og virkelig se den, i stedet for at se den gennem linsen og overveje hvilket snit, der bedste egnede sig til et instagrampost.

Hvilke tanker har du gjort dig om dit mobilforbrug?

 Skriv en komentar