At dele en bid af sig selv på nettet

Der er mange holdninger til hvad man bør dele på nettet, og hvad man ikke bør dele. Nogle har valgt ikke at lægge deres børns ansigter på nettet, mens andre gerne lader fremmede beundre deres vidundere. Nogle deler mange selfies, og andre ved man næsten ikke hvordan ser ud. Der er mange måder er være tilstede på nettet. Og jeg har spekuleret lidt over min egen tilstedeværelse på nettet, for jeg deler jo mere ud af mig selv i kraft af bloggen end andre uden en blog gør, men alligevel holder jeg af og til igen. Først i år er der begyndt at komme lidt flere billeder af mig på bloggen, hvor det førhen har været lidt mere anonymt.

Læs også: Er det en fordel eller en ulempe at have en blog?

Men jeg har det også af og til lidt ambivalent med at lægge disse billeder ud. Hvem ved om der pludselig dukker en datingprofil op, hvor mine billeder er misbrugt. Det er jo sket for en del kvindelige blogger, som dog har lidt mere gennemslagskraft i blogland end jeg har. Nu er det ikke fordi sølvpapirshatten skal på, men jeg synes det er værd er overveje, hvilke oplysninger man gør tilgængelig for andre. Vil man også have lyst til at et billede eller en personlig historie florerer på nettet om nogle år? Det må man jo gøre op med sig selv.

Jeg tror, jeg er kommet frem til den konklusion, at hvis jeg ved at dele en lille del af mig selv kan bidrage til en debat, bare en lille en, eller inspirere bare én læser til et bedre studieliv, en større tro på egne evner eller hvad det nu måtte være, så er jeg okay med at vise en lille bid af mig selv. Men jeg overvejer også: vil jeg (eller mine omgivelser for den sags skyld) have lyst til at blive konfronteret med denne historie igen?Skriv en komentar