7 tips til pendlerlivet

Nu har jeg efterhånden kunne skrive pendler på CV’et i godt tre måneder, som har lært mig lidt om, hvad man kan gøre for at gøre pendlerlivet lidt mere spændende. Selvom jeg godt kan lide at køre i tog, så kan det godt blive lidt ensformigt med tiden. Det er ikke alle ture der er lige gode og man kommer til at møde mange spændende mennesker. Jeg er eksempelvis blevet tilbudt en øl kl 6:30 om morgenen og fulgtes med en skoleklasse, der hoppede ombord i slikposerne kl 7.00. Så er dagen lige som i gang, men man må forsøge at tage det med et smil og få det bedste ud af det

Forberedelse: Gør så meget klar aftenen før, så du ikke skal bruge tid på det om morgnen. Det kunne eksempelvis være at lægge tøj frem, smøre madpakke, pakke tasken og så videre, så det eneste du skal bekymre dig om om morgenen er at komme i tøjet og afsted.

Spis morgenmad i toget: Det sparer en hel del tid at vente med morgenmaden i toget. Herudover behøve du heller ikke at sluge maden, men kan spise den stille og roligt, når du er kommet til toget. Jeg har en bøtte fra Sistema, hvor man kan have skyr og musli adskilt, som kan fås til omkring 50 kr.

Gå i bad på aftenen: Det er selvfølgelig ikke alle det bryder sig om det, men det kan også være en måde spare lidt tid, så man kan sove lidt længere. Især hvis man som mig har lagt, tykt hår, hvor det godt kan blive lidt at en projekt at få det vasket og tørret. Personligt vasker jeg mit hår om aftenen de dage hvor håret skal vaskes og ellers en lynbad om morgenen.

Planlæg hvad du gerne vil nå i toget: Jeg synes det kan være rart at have “lavet en aftale med sig selv om” hvad man gerne vil bruge tiden på i toget. Skal man for eksempel have læst en tekst, slappet af og måske få en lille lur, svaret på mails eller noget helt fjerde. Hvis man har en formål med turen, så føles det ikke så let som spildt tid. Personligt bruger jeg 4-5 timer om dagen på transport. Det er mange timer at spilde, hvis man ikke synes, man får noget ud af det.

Podcast er perfekt selskab: Det er jo ikke altid energien lige er til at få læst eller lignende, og nogle gange kan det være lige så vigtigt bare at slappe af, så man er frisk, når man når frem. Her lytter jeg tit til podcasts. Det er hyggeligt selskab og måske kan man blive lidt klogere under vejs. (Se mine podcastfavoritter her)

Power nap: Det kan være et værdifuldt værktøj lige at lukke øjnene i 15-20 minutter. For lets face it, det er ikke altid lige sjovt at stå tidligt op, så nogle gange kræver det en lille lur. Ofte synes jeg, at jeg bliver lidt mere frist, hvis jeg lige ligger og lukker øjnene i et par minutter.

Tag kaffe med hjemmefra: Når man pendler kan man hurtigt få brugt urimeligt mange penge i 7-eleven, så derfor prøver jeg så vidt muligt at tage kaffe og en stor madpakke med hjemme fra. Jeg har en termokop fra bodum, som er super god og kan holde kaffen varm i hvert fald 2 timer. Så sparer man altså en del penge. Og får sin morgenkaffe. Den er vigtigSkriv en komentar