Yoga er det nye sort

Det er som om at der to tendenser inden for fitness lige nu. Enten skal du dyrke crossfit og dokumentere hvert millisekund af dine tunge løft. Rule nr. one about crossfit, always talt about crossfit 😉 Eller også skal man dyrke yoga. Jeg er hoppet ombord på sidstnævnte bølge. Ikke fordi er jeg er specielt god til det, for jeg er mere stiv i benene end en pensioneret fodoldspiller, men fordi at det er en nem og skånsom måde at bevæge sig på.

Sagen er den, at jeg fra min tid som sjipper i mine teenageår har pådraget mig et par skader i både knæ og skulder. Det betyder i dag, små 10 år efter (wow det er længe siden), at mine knæ skal trænes for ellers gør det ondt og at jeg har en ’svag’ arm og kronisk ondt i nakken. Ikke super fedt, men det fylder heldigvis ikke så meget mere. Men nu hvor jeg pendler og sidder meget og i lang tid af gangen, hvor jeg ikke rigtig kan flytte mig, så er jeg begyndt at få den ledeste uro i benene. Det gør fysisk ondt, og det er svært at sidde stille, men det går væk igen, når jeg går lidt. Det er jo ikke holdbart.

Så nu er jeg begyndt at lave en simpel form for yoga med solhilsen og udstrækning. Det hjælper på stivheden og ømheden uden at presse kroppen for meget. Jeg kan allerede  mærke, at det er bedre, når jeg laver øvelserne. Og en positiv sidegevinst er, at jeg er blevet mere bevidst om min holdning og forsøger at rette mig op. Mellem os, så har jeg en skrækkelig holdning – krumrygget og skuldrene fremad.  Til at starte med har jeg bare fulgt videoer på youtube for lige at prøve det. Der er en masse fine videoer, bøger på biblioteket og guides på pinterest man kan blive inspireret af.

Hvilken motionsform foretrækker du?Skriv en komentar