Hvad tager man på til jobsamtale?

Reklame // Indlægget er lavet i samarbejde med Bruun Bruun

Som jeg vist efterhånden har fortalt nogle gange, skal jeg (forbåbentlig) i praktik til efteråret. Det betyder at jagten på en praktikplads er sat ind, hvor jeg leder efter et sted, hvor jeg kan folde mine interesser og viden ud i praksis. Det betyder, at jeg forbåbentlig skal til en jobsamtale på et tidspunkt. Men hvad tager man på til en jobsamtale? Jeg synes altid det er svært. Skal man komme stiv skorte, for at vise at man er seriøs. Eller en lidt mere afslappet udgave, for at vise at man ikke er en kedelig bogorm?

Læs også: Jeg ved hvad jeg skal være

Bukser: HER   Bluse: HER   Skjorte: HER

Jeg ender altid ud i et miks. Pæn skjorte og almindelige jeans og sneakers eller støvler. Så er man lidt pæn, men heller ikke overdrevet. Men min garderobe trænger virkelig til fornyelse, for lets face it, nok er H&M tøj pænt og billligt,  men det holder altså ikke så længe før det bliver nusset eller grimt. Måske skulle man spare sammen og prioritere kvaliteten højere?

På Bruun Bruuns hjemmeside faldt jeg over deres sektion med by Malene Birger tøj til kvinder. Det er relativt dyrt, men jeg tror, at det kan betale sig at kaste lidt ekstra penge efter sit tøj. Bukserne er helt klassiske og kan bruges til enhver lejlighed, mens blusen og skjorten er lidt mere spraglet. Måske er det en god kombination til en jobsamtale, som kan signalere: Jeg er en seriøs og ambitiøs type, men jeg er ikke en kedelig bogorm og har faktisk lidt humor?2 thoughts on “Hvad tager man på til jobsamtale?”

  • For et års tid siden var jeg selv jobsøgende, og ja der findes mange artikler om emnet at gå til jobsamtale og hvad skal man have på, men jeg synes det vigtigste er at du er tro mod dig selv. I dag er der vigtigste til en jobsamtale personligheden og kemien med det andet menneske der sidder på den anden side og så skal man altså have det godt med dig selv i det tøj du har på.

    Jeg har været til jobsamtaler hvor jeg sad i nederdel, skjorte og pumps, og personen på den anden side sad i jeans og en sweater. Derfor kunne vi godt have en god kemi, vi havde det jo begge godt med os selv.
    God job jagt

    /Annette

Skriv en komentar