5 ord bloggere skriver forkert

Lige for tiden flyder blogland over med (selv)ironiske indlæg om, hvordan bloggere er og hvordan man (åbenbart) får succes på de sociale medier. Man skal blandt andet helst være tynd, træne, være gravid, blive gift eller forlovet for at få succes. Se blandt Anna Warrington og LauLauBauBau’s indlæg.

Jeg ved ikke om det er fordi, der er gemt en lille grammarnazi inde i mig eller hvad der er, men jeg kan simpelthen ikke lade være med at både fnise lidt og blive lidt irriteret, når bloggere og især de såkalde “fuldtidsbloggere” staver ord forkert, så sætningerne giver en lidt anden mening. Hvis man lever af de skrevne ord, har man vel også lige tid til at lave en googlesøgning. Jeg ved godt, at jeg også selv laver en stavefejl og helt sikkert også en trykfejl en gang i mellem, men her får i min top 5 over ord, som bloggere ofte skriver forkert:

1: Vende/vænne
Der er en væsentlig forskel på disse ord. Mange skriver ofte: “Jeg skal lige vende mig til det” eller “hun skal lige vende sig til det nye sted”. At vende sig, betyder at man vender sig om – altså en fysisk bevægelse. At vænne sig til noget er derimod at acceptere eller blive fortrolig med noget nyt.

2: Masser/massere
Her er der igen en ret afgørende forskel på, om det sidste e er med. Masser henviser til en stor mængde, mens massere er noget lidt andet – en massør kan massere dig.

3: Synes/syntes
Syntes er noget man gjorde eller har gjort, mens synes er noget man gør nu.

4: Manuskript/manuskrift
Mange bloggere skriver jo bøger for tiden. Til disse bøger skriver de åbenbart manuskrifter. Hvad det er, er jeg ikke lige klar over, men et manuskript giver til gengæld lidt mere mening 😉

5: Hver/værd
Værd handler om en værdi – eksempelvis kan en genstand være meget værd. Det andet ord kan eksempelvis bruges når man skriver: “Hunden skal luftes hver dag”, “De fik en gave hver” og bruges om noget der sker regelmæssig eller en fordeling.

Ordnet.dk og google er jeres venner 😉2 thoughts on “5 ord bloggere skriver forkert”

Skriv en komentar