Derfor er det ikke fedt at få 12

På mit 7. semester har jeg af en eller anden grund virkelig fået gode karakterer. Jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg er kommet frem til, at de må være fordi 1) mit overblik er altid bedre end jeg går og tror. 2) Jeg har fundet en god metode og har opbygget en god skriftlig fremstilling og 3) så var fagene faktisk nogen jeg fandt spændende, selvom det var vanskeligt til tider.

Læs også: Man man være utilfreds med at få 12

Men det er altså ikke altid det fedeste i verden af få 12. Det sætter nogle begrænsninger for, hvordan og hvad man kan tale med andre om. Jeg føler for eksempel ikke at jeg kan spørge andre, hvordan det er gået, fordi det kommer til at virke som om, at jeg kun spørger for at fortælle hvordan det er gået mig selv. Jeg kan heller ikke anerkende eller rose andres indsats, fordi det igen kommer til at lyde arrogant, hvis jeg siger: “Fik du 7? Det er da fedt!”, når man selv har indkasseret en højere karakter.  Og det er jo træls, når man oprigtigt mener det man siger og er oprigtigt interesseret i at det går andre godt. Vender man den om, så er det heller ikke særlig venligt overfor sine venner overhovedet ikke at interesserer sig for, hvordan det går dem.

Det er virkelig en first world problem, det ved jeg godt, men jeg vil bare gerne understrege, at lykken ikke altid er på toppen af karakterskalaen. Det er ikke for at wine over, at “det er svært at være så god” som Kid engang sang, men bare for at sige, at man altså ikke behøver at være arrogant eller kun spørger for selv at svare på spørgsmålet.2 thoughts on “Derfor er det ikke fedt at få 12”

  • Den problematik kender jeg aaalt for godt. I princippet er det jo bare et tal, men man kan nemt fremstå sådan “Ha! Jeg er bare bedre end dig”-agtig, også selvom det slet ikke er meningen. Det er faktisk også en af grundene til, at jeg aldrig siger min karakter med mindre folk decideret spørger “Hvad fik du?”. Jeg har ikke lyst til at virke pralende, selvom man selvfølgelig bliver glad for karakteren 🙂

    • Det er godt at høre, at du kan relatere til indlægget. Jeg håber, at det kan være med til at understrege, at bare fordi man har været dygtig eller heldig at få en høj karakter, så er man altså ikke nødvendigvis arrogant eller mindre stolt på andres vegne

Skriv en komentar