Intet studiejob. Kan jeg så blive til noget?

ebay3
Hårbånd: Ebay

Nogle gange kan det godt stresse mig lidt eller gøre mig bekymret, at jeg snart har gennemført 7 semestre på mit studie, og jeg ikke har haft noget studiejob. Er der så overhovedet håb for mig, når jeg er færdig? Kan man så overhovedet blive til noget?

Man hører jo altid at det bedste er, hvis man har haft et relevant studiejob, det næstbedste et andet studiejob og det dårligste er, hvis man slet ikke har haft noget ved siden af studiet. Jeg er i den dårlige kategori, og det har jeg det ikke godt med. Godt nok har jeg været frivillig i en forening og er skribent for Agenda. Og bloggen naturligvis. Men ikke noget studierelevant job, selvom jeg har sendt bunker af ansøgninger. Alligevel bliver jeg altid den evige 2’er med beskeden: “det kunne sagtens have været dig, men vi har valgt en anden”.

Derfor tager jeg også mit studie ret seriøst, for jeg føler, at når jeg ikke har et job, så er jeg forpligtet til at lægge noget mere energi i mit studie. Ikke at jeg læser dagen lang. Det gør jeg langt fra. Men jeg dedikerer mig til mit studie og går stort set altid efter at score højt, når det gælder (Når jeg ved at det er muligt, for det vil vare nogle fag, som man bare ikke er god til). Jeg kan ikke forsvare andet, når jeg ikke har noget erfaring, der kan opveje det.

Selvom jeg spørger retorisk om jeg nogensinde kan blive til noget, så ved jeg jo godt, at svaret er ja – jeg skal nok blive til noget. Men af og til kan jeg bekymre mig om, om jeg får sværere ved at lande det første job, når jeg ikke har relevant erfaring at byde ind med, og om jeg skal gå arbejdsløs i lang tid bagefter.

Har du et relevant studiejob? Og hvilke overvejelser har du gjort om det?Skriv en komentar