Iværksætterdrømme men ingen idé

A photo by Craig Garner. unsplash.com/photos/YoadQb46v6k

For lidt over et år siden var jeg engageret i en startupvirksomhed i Århus, hvor jeg hjalp til som frivillig. I denne periode fik jeg et indblik i iværksættermiljøet og hvordan det er. Det er et miljø, der summer af benhårdt arbejde, passion og en tro på at det nok skal lykkes. Jeg er ret imponeret at dette miljø, og hvordan iværksættere bare bliver ved med at klø på, fordi de tror på deres idé, selvom de møder modstand.

Tanken har flere gange strejfet mig: det kunne være ret fedt at starte noget op selv. At få en ide, tro på den og arbejde benhårdt for at realisere den. Og den blev forstærket da jeg til Agenda lavede et interview med en virkelig sej kvinde, som har sin egen virksomhed og arrangerer events. Det inspirerede mig. Men så skal man jo bare lige have en idé først. På en måde kan man sige at bloggen er en idé og et projekt, som jeg arbejder for at realisere og få til at vokse, så hvorfor kan det ikke bare være min idé?

Jeg har det meget ambivalent med dem, det sætter alt ind på deres blog, som pludselig bliver overfodret med opmærksomhed, fordi det er nødvendigt at generere en indkomst. Nogle er dygtige til at finde balance mellem det kommercielle og det autentiske, mens andres blog bliver til én lang række af collager med affiliate links til ligegyldige produkter. Den situation vil jeg ikke stå i. For mig er det autentiske det vigtigste, og hvis man kan tjene penge på det, er det jo bare en bonus – for det er da rart at blive honoreret for ens arbejde, men det kommer ikke kun fra sponsoreret indhold osv, men i lige så høj grad fra interaktionen med jer læsere, når i skriver en kommentar til mine indlæg eller sender en mail!

Jeg har tidligere lavet en plakat, som pludselig mødte en del efterspørgsel, men det er måske mere et hyggeprojekt, end en reel virksomhedside, for de plakater jeg laver, laver jeg mest for sjov og fordi jeg synes det sjovt at nørde lidt med, når jeg har lyst. Iværksætterdrømmen må blive liggende for nu, men jeg synes det er et spændende miljø. Og hvem ved, måske opstår der en mulighed og en spændende ide en dag

Kunne du tænke dig at blive iværksætter?

FØLG MED VIA FACEBOOK HER


1 thought on “Iværksætterdrømme men ingen idé”

  • Fedt, at du har en drøm – det er jo et godt sted at starte. Jeg er selv iværksætter, og ja, det er benhårdt, men det er også sjovt og lærerigt, og jeg synes da, at du skal kaste dig ud i det. Det er fint at starte det som et hobbyprojekt og få en masse erfaringer. Og plakaterne lyder da til at være et godt sted at starte? 🙂
    Pøj pøj med det.

Skriv en komentar