Nem og lækker iskaffe med vaniljeis

iskaffe

Jeg har faktisk aldrig prøvet at lave iskaffe før, men forleden aften, da det var så varmt tænkte jeg “nu skal det være”, så jeg søgte nettet tyndt for at finde en god opskrift, men ingen af dem passede helt til mine smagsløg. Men hvis man nu kombinerer det bedste fra dem alle sammen, så kan det ikke gå helt galt. Og det gjorde det heller ikke. Det smager virkelig godt, og tager ingen tid at lave. Jeg ved i hvert fald godt, hvad jeg jeg kommer til at drikke resten af sommeren. Den er garanteret også god som en forfriskning, hvis du sidder og læser til eksamen her i det gode vejr.

iskaffe2

Ingredienser til 1 glas iskaffe

  • 1 tsk instant kaffe
  • 3 spsk kogende vand
  • 1 skive vailjeis
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk brun farin

Fremgangsmåde

  • Først laves kaffen af 1 tsk instant kaffe og 3 spsk kogende vand. Lad de køle af mens du ordner resten (evt i køleskab eller fryser)
  • Skær 1 skive is og put den i din blender. Tilsæt mælk, farin og kaffen, når den er blevet kold
  • Blend og server straks med sugerør og evt isterninger

Hvis du godt kan lide kaffesmagen, så lav kaffen lidt stærkere. Hvis ikke, kan du tilføje lidt mere sukkerSkriv en komentar