Kære Mads og monopolet #5 – Det endelige valg

Untitled-1

Læs del 1 her, del 2 her, del 3 her og del 4 her

Det er vist på tide med en afslutning på min føljeton om kandidatdilemmaet. Jeg søgte alle de uddannelser, som have været med i mine overvejelser gennem hele processen, for hvad nu hvis jeg ombestemte mig i 11. time? Nu står jeg her på den anden side, og jeg ombestemte mig ikke. Eller i hvert fald næsten ikke.

Det viste sig, at det faktisk ikke var umuligt at komme ind på Statskundskab på Aarhus Universitet. Det kom lidt bag på mig, da mailen landede i min indbakke. “Hvad? Det umulige er rent faktisk sket!” Lige i det øjeblik følte jeg mig lidt sej, for måske havde de kigget på mit overraskede gode gennemsnit og tænkt “hende må vi bare have fingrene i”. Dog er er det imidlertid ikke det der sket. Om det er fremdriftsreformen eller en ny praksis, der har gjort at os fra Politik & administration kan komme ind, det ved jeg ikke. De viste sig senere at en del af mine medstuderende også havde været heldige at få tilbudt en plads.

Først tænkte jeg at de var en god mulighed, idet man selv kan sammensætte sine fag på kandidaten i Statskundskab og Århus trak da også ekstra meget i mig i dette øjeblik. Men da jeg fik listen med fag var der ikke meget begejstring tilbage. Da jeg ikke er så interesseret i international politik og udviklingspolitik i Afrika og udenrigspolitikken i USA, så var der ikke meget tilbage på listen, som jeg ikke kunne få andre steder. Det der var tilbage matchede fagene på Politik & administration. Og hvad er forskellen så?

Derfor blev jeg efter en del overvejelser enig med mig selv om, at jeg ikke ville ofre så meget for ét års undervisning på Aarhus universitet (på 9. semester er der praktisk og 10. semester bruges på speciale). Så ville jeg hellere fortsætte her, hvor jeg er. Her hvor jeg kender undervisningsformen. Her hvor jeg ved, at jeg kan klare mig godt. Her hvor jeg kan specialisere mig gennem mine projekter.

Konklusionen blev altså, at jeg ikke var villig til at ofre mig for ét års undervisning og en smule prestige. Det er jeg sådan set ligeglad med. Jeg har valgt udelukkende efter, hvor jeg mener, at jeg kan lære mest. Jeg har brug for viden, når jeg skal ud på arbejdsmarkedet, ikke prestige.

Har du søgt ind på en uddannelse?

FØLG MED VIA FACEBOOK HER


Skriv en komentar