Om motivation, et ekstra skub og en slutspurt

insta014

I morgen er der præcis 14 dage til, at vores bachelor skal afleveres. Stadiet lige nu handler om at holde kampgejsten oppe, så den sidste del (som jo er ret vigtig) ikke blive en omgang venstrehåndsarbejde. Det skal være ordenligt, men projektet har fyldt meget længe, og man kan godt blive lidt træt og i øjeblikke kan motivationen forsvinde.

Det er lidt uheldigt, når selve projektet faktisk handler om motivation – at være demotiveret og skrive om motivation kan være en udfordring. Det handler om at flytte fokus væk fra, at det er træls lige nu til hvad man får ud af det, hvis man gør en indsats. I sidste ende vil man ærger sig over at få en “dårlig” karakter, som kunne være bedre, hvis man lige havde anstrengt sig lidt mere.

Her i weekenden så jeg Whiplash, som handler en en fyr på en musikskole. Han er dygtig til at spille trommer, og det opdager en underviser. Underviseren Fletcher er dog ikke helt almindelig og har sine helt egne metoder og presser drengen til det yderste, så hans hænder forbløder. Han mener, at man skal skubbe folk til grænsen for hvad de selv mener at være i stand til, for man kan mere end man tror. Og det er hans opgave at presse på, så eleverne kan blive dygtige.

Så når jeg føler mig demotiveret de næste 14 dage forestiller jeg mig Fletcher, der råber mig ind i hovedet “Du kan gøre det meget bedre! Vil du virkelig bare aflevere et middelmådigt projekt?!”

FØLG MED VIA BLOGLOVIN


Skriv en komentar