Lær at skrive med en blog – en guide til hvordan man kommer i gang

blog
Indlægget indeholder affiliate links

En af de vigtigste kompetencer, hvis man vil frem i verdenen, er at kunne skrive. Det lyder banalt – alle kan jo skrive. Men det er en kunst som kræver øvelse. Meget øvelse, for det det er svært at skrive godt. Det kræver at man er bevidst om ordenes sammensætning, mediet, tonen og modtageren. Dét der lyder godt inde i hovedet er ikke nødvendigvis godt, når det kommer på papir. Hvis man formår at beherske det skrevne sprog, så kommer man langt – det tør jeg godt at love.

Hvordan bliver man så god til det? Lige som med alt andet handler det om at øve sig. Lav små skriveudfordringer for dig selv. Lav en blog, hvor du øver dig i at skrive forskellige indlæg. Øv dig i sproget, leg med det, find på sjove og interessante vendinger, som kan styrke dine evner til at skrive. Der behøver ikke at være nogen, der skal læse din blog, men hvis der er – og du synes det er sjovt – så er det jo bare en bonus.

Personligt har jeg lært meget af at have en blog. Jeg har lært at gøre mit sprog mere levende og knap så stift. Jeg har lært at skabe et anderledes flow og flere stilarter, hvilket samlet set har gjort mit sprog mere alsidigt. Samtidig er det også sjovt at lege med designs osv. på bloggen – en klar bonus 😀

Sådan kommer du i gang med at blogge

Første og fremmest skal du oprette en blog. Du kan vælge at oprette dit eget domæne, eller blot bruge WordPress.com, Blogger eller lignende. Men lad være med at opret dig hos Bloggers delight og andre kommercielle bureauer, hvis du også gerne vil lege med dit design. Hvis du gerne vil eksperimentere med dit eget design og have dit eget domæne, vil jeg klart anbefale UnoEuro – det er billigt og nemt. Jeg betaler ca. 150 kr. årligt for at have mit eget domæne og webhotel, hvilket er en ret god pris.

Dernæst skal du vælge blognavn og design. I starten er bloggens navn og design underordnet, hvis bloggens er en platform for at øve dig i at skrive. Det kan være en sjov sidegevinst. Men hvis du også gerne vil have, at andre skal læse med, når du poster indlæg, så prøv at leg med designet. Find et der passer til din stil og dit udtryk.

Nu er det grundlæggende på plads, så gælder det indholdet. Hvad bloggen skal handle om, er jo naturligvis op til sig selv. Du kan skrive om noget du har oplevet, noget der provokerer dig, om den aktuelle debat, om din hverdag. Det er egentlig ligegyldigt – det vigtigste er, at du prøver dig selv af, og udfordrer dit sprog og udvikler det.

Så er du faktisk klar til at komme i gang og skrive en blog og øve dig i at skrive 🙂

FØLG MED VIA:
FACEBOOK • BLOGLOVIN • INSTAGRAM
Skriv en komentar