De bedste bøger jeg har læst for nylig

Indlægget indeholder affiliate links

Jeg er jo blevet ret glad for at læse bøger som ikke er pensum. Lige nu går det dog ikke så godt, da der er så meget pensum, at mine øjne slet ikke kan klare at læse mere, når jeg er færdig med det. På den anden side af eksamen, skal jeg atter igang med at læse nogle bøger om aftenen. Især nu hvor jeg ikke længere har noget TV. Hvis du mangler lidt inspiration til, hvad du skal gå i gang med at læse, så har jeg samlet de fire bedste bøger, som jeg har læst for nylig.

Mørkelygten af Jesper Tynell

Bogen af skrevet af journalisten Jesper Tynell, der nok mest er kendt for Orientering på P1. Bogen er hvad man gør den til, da den bygger på anonyme embedsmænds udtalelser kombineret med aktindsigt i dokumenter. Det er altså op til en selv at vurdere, hvilken værdi man tillæger udtaleserne. Ikke desto mindre synes jeg at borgen giver et interessant indblik i, hvordan embedsværket og ministeren også handler, og hvordan det ikke kun er oplysning og folketinget og folket interesse der varetages, men også yderst strategiske planlægning af, hvordan man af og til forsøger at sno sig uden om lovgivningen. Bogen er god, hvis man interesserer sig for det politiske spil, og gerne med om bag kulissen om man så må sige.


Stå fast af Svend Binkmann

Svend Brinkmann er nærmest blevet landskendt for denne bog, og hans kalender er fylde med foredrag og bogen. Det er en form for selvhjælpsbog, som er vendt på hovedet og krydret med filosofi, psykologi og selvironi. Jeg er ret vil med at Brinkmann slå et slag for, at det kan være en god ide at stå fast og være lidt negativ og brokke sig i stedet for bare at følge med strømmen og omstille sig iden man når at få fodfæste.


En mand der hedder Ove af Fedrick Backman

Jeg læste denne bog færdig i sidste uge. Det er virkelig en af de bedste bøger jeg har læst længe. Den en lige dele kærlig, tragisk og morsom. Ove er en bitter mand af få ord, der bedst kan lide at tingene er som de plejer. Forandringer er ikke noget han bryder sig om, men hand nye nabo rusker op i det hele. Gennem fortællingen hører man også om Oves fortid, jo længere hen man kommer, jo mere mening giver Oves måske lidt særprægede adfærd. Måske er han ikke bare sur, måske ligger der noget dybere bag.


Mig før dig af Jojo Moyes

Den bog er altså også på min top 5 over godt bøger. Det er noget tid siden jeg læste den, og dengang sagde jeg “aww” til hveranden side. Det er en boy-meets-girl-lovestory, men ikke må den helt normale måde. Hovedpersonen Lou er lidt fjollet og spraglet får et job som handicaphjælper for Will, der er lammet og sidder i kørestol og er bitter over, at han ikke kan leve det liv han gerne vil. Deres venskab udvikler sig, men der ikke meget Lou kan gøre for at påvirke Wills beslutning. Her efter jul gik jeg i gang med efterfølgeren “Efter dig”, men jeg må indrømme at jeg blev skuffet allerede på de første sider, og så døde det lidt. Bør man læse den? Bliver den bedre længere henne?

FØLG MED VIA:
FACEBOOK • BLOGLOVIN • INSTAGRAM
Skriv en komentar