Kære Mads og Monopolet #2

Læs del 1 HER

Få noget tid siden skrev jeg om mit dilemma vedrørede kandidatvalg. Jeg var meget i tvivl om, hvilken kandidatudannelse jeg skulle vælge, men havde et par stykker, som jeg havde udvalgt. Da jeg sad og skrev på indlægget kunne jeg godt mærke, at der var en jeg hellere ville end de andre, nemlig retorik. Og så tog jeg til kandidatdag på Aarhus universitet, og det ødelagde alt! Jeg er tilbage til udgangspunktet.

Jeg troede retorik var noget for mig, selvom det vil udfordre min måde at tænke på. Det ville være en god kombination med min politologiske baggrund. Til kandidatdagen var jeg på grund af lang ventetid inde og høre om journalistik (cand.public) og blev nærmest helt forelsket. Dét var interessant, især fordi det kombinerer journalistik på DMJX med lidt medievidenskab og noget statskundskab. Det var jo lige mig, men vil jeg egentlig gerne være journalist?

Herefter gik jeg ind til retorik og blev lidt skræmt, da oplægsholderen fremlagde retorikeres evne til at samarbejde med andre og lade deres evner smitte af på andre som noget nyt. Come on, jeg kommer fra AAU. Samarbejde er ikke nyt, det har vist sig at være smart i mange år, og vi gør det hele tiden. Der fnisede jeg lidt for mig selv, mens de andre kiggede underligt ud i luften, mens de sikkert tænkte “samarbejde – hvad er det?” Men jeg kunne godt se mig selv og min baggrund i flere af fagene, men spørgmålet er så: Hvilke muligheder vil det give mig, hvis jeg gerne vil arbejde i det offentlige? Der er mange der er bedre til kommunikation end mig.

Jeg har siden overvejet, hvad der egentlig skal bestemme mit valg. Skal min interesse og talent for at skrive styre? Kan jeg bygge en hel karriere på dette? Er jeg god nok, når der er andre der er meget mere specialiseret i det end mig? Vil jeg er være journalist? Og hvor vil det placere mig? Vil jeg “bare” være djøffer og så specialisere mig gennem mine projekter i kommunikation? Skal jeg gå den sikre jeg og vælge AAU og Politik & administration eller skal jeg satse og vælge AU uden helt at have en plan om, hvor det skal bære hen?

HOLD DIG OPDATERET VIA:
FACEBOOK • BLOGLOVIN • INSTAGRAM


Skriv en komentar