Eksamensoverload og faglige tømmermænd

Lige om lidt skal jeg til eksamen. Igen. Det er den tredje eksamen siden semesterstart, og det er voldsomt, for det tærer på kræfterne. Når man er til eksamen, bruger man mange kræfter på at tænke og overveje sammenhænge i det man skriver. Hovedet er på overarbejde, men det er en sund form for overarbejde, der hjælper med at præstere og skærper sanserne. Men når man har gjort det hver fjerde uge i tre måneder, så bliver man træt. Jeg føler at jeg har faglige tømmermænd – en følelse af at træthed og ugidelighed, men detsværre hjælper McDonalds og Netflix ikke helt på denne form 😉

Jeg er ikke helt kommet mig oven på alle de eksaminer, så jeg er træt. Mentalt træt og lettere udkørt. Jeg er aldrig kommet helt ned i gear, for hver gang jeg kommer ned, skal jeg geare op igen fordi en ny eksamen venter. Jeg øver mig virkelig i ikke at stresse mig selv og er meget opmærksom på at fokusere på alle de ting jeg har nået, fremfor dem jeg ikke har nået. Men det der svært.

Dog hjælper det, at jeg lige har fået min karakter for den forrige eksamen, som viste at jeg godt kan. Jeg kan godt præstere og overskue stoffet selvom jeg er træt og har faglige tømmermænd efter et intensivt forløb med kurser og eksamen hele tiden. Jeg er overbevist om, at jeg nok skal klare én eksamen til, selvom jeg ikke lige frem glæder mig til på mandag kl 9, når jeg får den udleveret. På den anden side venter en december uden projekt for en gangs skyld og uden eksamen, hvor jeg kun skal have valgfag, og det glæder jeg mig til. Det bliver helt anderledes i forhold til de andre år, hvor vi i gruppen har haft travlt med at skrive og rette projektet. Det bliver der ikke noget af i år.

Kender du følelsen af faglige tømmermænd?

FØLG MED VIA:
FACEBOOK • BLOGLOVIN • INSTAGRAM


Skriv en komentar