Man dør ikke af at få 4

Dette indlæg bliver det mest personlige indlæg jeg hidtil har skrevet her på bloggen, men ikke desto mindre er det en vigtig historie, som fortjener at blive fortalt, for jeg er sikker på at andre har oplevet det samme.

IMG_0949 copy
Man dør ikke af at få 4

Nogen vil nok kalde mig en 12-tals pige. Jeg er den type der har et 12-tal i studenterhuen, og som har fået 10 og 12-taller kastet i nakken i gennem min studietid. Har der stået en karakter på karakterbladet, som jeg mente, at jeg kunne forbedre, så har jeg arbejdet imod det. Alligevel er jeg altid kommet nemmere til det, end de 12-tals piger man hører om i medierne, hvis verden bryder sammen, når de får 10 og som afskærer al socialt liv for udelukkende at studere. Det har jeg aldrig gjort. Jeg har arbejdet hårdt, men uden at det blev overdrevet.

Efter jeg startede på universitetet har jeg (overraskende nok) kunne holde stilen. Min første karakter var 7 og sidenhen har der kun stået 10 og 12. Men fem 10-taller i træk er nu blevet afløst af et 4 tal. Et 4-tal – og jeg døde ikke en gang. Det var ikke farligt, selvom min stolthed har lidt et lille knæk, og jeg ikke skrev den obligatoriske status på de sociale medier “se mig, jeg er færdig med eksamen, og jeg fik endda et 12 tal” Det lyder bare ikke lige så godt at sige, at man fik 4. Og det er da en skam. Hvorfor skal vi ikke også fortælle, når det går mindre godt?

Jeg har hele tiden sagt, at jeg nok skulle igennem hele skalaen på et tidspunkt i min studietid. Det slår bare lidt hårdere når man starter fra toppen i stedet for bunden, men sådan er det nu engang. Var det en uretfærdig karakter? Nej, og derfor må jeg også acceptere, at karakteren ikke altid har to cifre. Det var retfærdigt. Er jeg stolt af mit 4-tal? Nej, faktisk ikke, men jeg accepterer det og lærer af det.

Hvad synes du om karakterræset? Hvad gør du, når du får en ‘dårlig’ karakter?2 thoughts on “Man dør ikke af at få 4”

Skriv en komentar