Sådan bliver du bedre til at skrive

dino_knudsen_abstraktionsstigen (1)
Billede fra Uniavisen, Sofie M Hansen

Jeg faldt for lidt tid siden over en artikel fra Uniavisen ved Københavns universitet, som fik mig til at tænke. Den handlede om, hvordan man bliver bedre til at skrive, hvilket jo er en god ting at øve sig i, når man er studerende og går til skriftlige eksamen og skriver projekter. Det skriftlige er afgørende for, hvordan andre opfatter pointerne, man prøver at fremføre. Min tese er, at har man det grundlæggende fodarbejde i orden (at kunne udtrykke sig klart i et forståeligt og velovervejet sprog), så kommer man langt, og måske kan man enda score sig en karakter højere end ellers (jeg har ikke noget belæg for denne påstand, det er blot min erfaring).

Det er især Dino Knudsens fokus på abstraktionsstigen der fangede min opmærksomhed, det er en god overvejelse at gøre sig når man skriver. Jeg tror man skal øve sig i at stoppe op og tænker over; hvad vil jeg gerne skrive, hvad er pointen og hvordan skal jeg udtrykke det, inden man begynder at skrive. Det er ikke altid, at det man tænker lyder lige så godt på skrift, som det gjorde inde i hovedet.

Læs artiklen HER og få tre øvelser og tre konkrete tips til, hvordan du bliver bedre til at skrive og udtrykke dig på skrift.Skriv en komentar