Stressede studerende: #erdetgodtnok?

I morgen skal jeg til et arrangement med DFØF studerende, som de har valgt at kalde Toppen af poppen ’15 – årets største valgfest, hvor der blandt andet er paneldebat om uddannelse hvor fire politikere kommer og debatterer. I den forbindelse har DJØF studerende lavet små kampagner med overskriften #erdetgodtnok? På en af plakaterne stod der at 53% af de studerende har følt sig stressede, og at pigerne i gennemsnit ligger 21 procentpoint højere end drengene. Og det gjorde indtryk på mig!

Den er skræmmende at så mange føler sig stresse, og jeg tror at det har noget at gøre med, at der er kæmpe pres på os som studerende fra samfundets side. Gennem vores skolegang er vi blevet pacet til at tage en uddannelse, og nu hvor vi har kæmpet os til høje karakterer, så vi kunne komme på universitet, får vi at vide at vi skal skynde os at blive færdige. Selvfølgelig med karaktererne i orden. Og oven i det må vi også gerne få nogle børn og haft et lækkert relevant studiejob, så vi er attraktive på arbejdsmarkedet, når vi er færdige.

Det er mange parametre og krav man skal leve op til, og det er der tydeligvis nogen der bliver mærket af. Mit tredje semester er nok et godt eksempel fra min eget liv (jeg har skrevet lidt om det HER). På dette semsester havde jeg to svære kurser, økonomi og statistik, som krævede meget, da det var svært stof. Da eksamen var slut begyndte et superintenst projekt, som også krævede meget. Eksamensstress gled over i projektstress.

Som studerende kan man nemt blive udkørt fordi programmet ofte er tætpakket og der er så meget som man burde. Derfor forstår jeg sagtens dem der bliver stresset. Jeg tror vejen ud af det er at lære at fordele sine kræfter og prioritere hvad man selv synes er vigtigt i stedet for at forsøge at leve op til egne eller andres forventninger. Jeg øver mig selv i det, som du også kunne læse i indlægget Det er okay for nogle dage siden.

Det blev et lang indlæg, men min pointe er: Med de mange krav der stilles til de studerende er det ikke noget under at de er stresset, men vi studerende må prøve at lytte til os selv og vores egen krop i stedet for hvad andre synes vi bør gøre.

Har du følt sig stresset i dit studieliv, og hvordan håndterer du det? #erdetgodtnokSkriv en komentar