Den perfekte studerende

I dag læste jeg et interessant indlæg af den dygtige blogger Danica Chloe, som skrev om at føle sig utilstrækkelig i en rolle. I dette tilfælde i rollen som den perfekte mor. Her listede hun en række punkter og situationer, hvor andres overskud kan få en til at få mindreværdskomplekser. Det fik mig til at tænke – findes den perfekte studerende? Og hvornår er det svært at leve op til idealet?

IMG_0457.JPG

I disse situationer er det svært at leve op til forestillingen om den perfekte studerende. Punkterne er skrevet med et glimt i øjet og en vis portion selvironi, men ikke desto mindre tager de udgangspunkt i virkeligheden.

 • Når andre kan sidde og læse i 100 år og synes at det er det mest interessante der findes
 • Når man slet ikke kan finde motivationen og uanset hvor hårdt man prøver, så sker der ikke noget. Hvordan kan andre koncentrere sig og være motiveret hele tiden, når nogen af og til skal kæmpe hårdt for det.
 • Når nogen har det perfekte studiejob, er frivillig i diverse organisationer og oser af overskud. Hvordan har de tid til alt det?
 • Når nogen svarer på forelæserens spørgsmål, og man selv sidder og tænker “har vi overhovedet haft om dette?”
 • Når folk møder op i smarte moderigtige outfits, glattet hår og make-up til tidlige forelæsninger. Hvor får de overskuddet fra, når jeg kun orkede lige at tage skjorten fra i går på og sætte håret i en uglet hestehale?
 • Når man møder typen der lige faldt over 1000 gode artikler, og lige har skrevet 20 siders tekst til, mens man selv kun har skimmet to tekster, som man knap nok kan huske bagefter
 • Når man kommer i tvivl om sit valg, mens andre er 110% sikre på at de er landet det rigtige sted. Og oven i det har de en plan for hvilket et drømmejob de vil have, og har næsten allerede fået jobbet.

Hvornår synes I at det er svært at være den perfekte studerende?4 thoughts on “Den perfekte studerende”

 • Hey Christina

  Efter lang tids erfaring som studerende synes jeg, at jeg er kommet frem til en god tilgang til andre studerende, hvilket virker til at være dit tema her.

  De fleste af dine medstudende, og det er altså over 95%, er på samme niveau som dig og har de samme bekymringer, “so don’t sweat it”
  Der findes så et fåtal af studerende, der er så usikre på sig selv, at de prøver at virke overselvsikre ud-af-til, så hvis der er nogle, der virker til at have for meget styr på det, så kan det være at det kun på overfladen.
  Så vil der altid være de få, som bare er dygtige, men de vil der jo altid eksistere, nogle skal jo modtage Nobel’s.

  Ellers vil jeg tilføje, at det at være en god studerende også ligger i at have en god balance mellem studie og fritid, samt at kunne genfinde denne balance efter at en af de to tager overhånd.

  Fedt at du tør at indrømme at du ikke er perfekt, det hjælper andre med de samme tanker 🙂

Skriv en komentar