Nyt semester. Ny plan

kalender2

Jeg spurgte for nylig hvad i gerne ville læse i her på bloggen, og et af svarene var fra en, der gerne ville læse noget om disponering af tid. For mange er døgnets fireogtyve timer ikke helt nok til alt det man gerne vil, og det kan være svært, når man bliver nødt til at vælge noget fra. Jean Vennestrøm har tidligere gæsteblogget om prioriteringerne som skal til, for at få det hele til at gå op i en højere enhed. I dette indlæg vil jeg derfor fokusere på disponering af tid i forhold til planlægning. Har man prioriteret hvad der er vigtigt for en, kan man herefter systematisere ens hverdag, så det er nemt at overskue, hvornår man har tid, så det ikke bLiver en stressfaktor.

Personligt bruger jeg min kalender utrolig meget. Alle mine forelæsninger at noteret i min kalender samt hvad jeg ellers skal i min fritid, såsom arbejde i forbindelse med Studiz, tandlæge besøg, og turene hjem til Aarhus. Alt dette er noteret i min kalender på min telefon (og selvfølgelig også på min iPad og Mac). Denne løsning er med til at give det kortsigtede overblik, så jeg ved hvad jeg skal fra uge til uge.

Derudover har min kæreste og jeg en kalender for hele semesteret hængende på køleskabet, som giver et mere langsigtet overblik. Her noterer vi hvad vi vi hverisær og sammen skal privat såvel som i forhold til studiet. Det kunne for eksempel være: djøf arrrangement, projektaflevering, fødselsdage, hjem til Aarhus, eksamen og så videre.

Hvis man har brug for ydereligere planlægning kan en ugekalender måske være en løsning. Her laver man et skema lige som man kender der fra folkeskolen, hvor alle forelæsninger er plottet ind. Herudover afsættes der også tid til læsning, træning, afslapning, venindebesøg og så videre. Herved får man et meget detaljeret overblik over, hvornår man har fri, og hvad man skal nå. Det er måske ikke en løsning for alle, men for nogen kan de måske være en hjælp at få et overblik over, hvad man egentlig skal og gerne vil nå.

Hvordan strukturer du dit studieliv? Bruger du andre metoder? 2 thoughts on “Nyt semester. Ny plan”

 • Jeg bruger en ganske almindelig papirkalender. Så kan jeg skrive ind, hvad skal hver dag, hvad jeg skal læse til diverse forelæsninger og andre gøremål. Det er nemt og overskueligt, fordi jeg kan have det hele ét sted 🙂 I sådan en kalender findes jo også årsskemaer, hvor man kan plotte de store begivenheder ind.

  • Hej Monica,

   Det er også en super god måde at gøre det på!
   Tak fordi du delte dit tip 🙂

   – Christina

Skriv en komentar