Når man ikke er tilfreds

I onsdags fik jeg endelig en tilbagemeldning på min statistikeksamen, som jeg var til for en måneds tid siden. Det var nervepirrende at vente på karakteren! Nervepirrende fordi der var mange tanker forbundet med det ene tal, der skulle dukke op på min skærm. Og alligevel sidder man, og kan intet gøre. Det er for længst ude af ens hænder, og det eneste man kan gøre er at tage imod.

Dte kan være svært at tage imod en karakter, hvis man har gjort sig for mange forestillinger og forhåbninger herom, hvor det ikke er sikkert at alle disse som kan indfries. Derfor har jeg lavet nogle ganske enkle tips til, hvordan man undgår at sidde tom og skuffet, når ens karakter endelig dukker op:

Forventningsafstem med dig selv: Vær realistisk med dine forventninger, hvis det er nødvendigt for dig at have en målsætning (ud over at bestå, som jo altid er målsætningen) Vurder dine egne evner til det pågældende kursus – kan du overhovedet præstere på det niveau, som din forventede karakter er på? Blot fordi du plejer at kunne få en type karakterer betyder det jo ikke nødvendigvis at du også kan det samme til den pågældende eksamen.

Øvelse gør mester: Hvis man  har de generelle og fundamentale færdigheder i orden, kommer man typisk et skidt længere. Hvis man eksempelvis har svært ved at formulere sig, kan det være en god ide at øve sig, så det i hvert fald ikke er sproget, der trækker besvarelsen ned. Du kan eksempelvis øve sig ved at lave en blog. Det behøver ikke at være en blog som nogen kender til, men blot et sted hvor du kan øve dig i dine skriftlige formuleringer, så de bliver helt skarpe.

Tag det som en mand:  Lad være med at græde snot eller blive pigesur, hvis du ikke får den karakter du havde håbet på. Selvfølgelig skal man ikke være tilfreds med hvad som helst, men det nytter heller ikke noget at være negativ. Der er ikke noget du kan gøre ved det, så se konstruktivt på det i stedet for. Er der noget du kan blive bedre til, så du kan forbedre det til næste gang? Bliv bevidst om dine stærke og svage sider og accepter det.

 Skriv en komentar