Når det ikke er sjovt at være studerende

Lige nu er der to dage tilbage inden jeg skal til eksamen. Den eksamen som nok bliver den mest krævende i hele min studietid!

Når man skal kunne pensum udenad og skal kunne forklare minimum 25 økonomiske modeller uden hjælpemidler, bare et direkte skud fra hoften, så kan man godt blive lidt nervøs og i perioder opgivende. Der er 25 minutter til eksamen, så som min eksaminator sagde, så skal de jo “speeddate” os, for at finde ud af hvad vi kan, så det handler om at få svesken på disken og komme frem til pointen, så man kan vise sit værd.

I situationer som denne, kan man godt blive lidt opgivende, når motivationen er lav. Forberedelsen kender ingen grænser, for man kan altid forberede sig mere, når man jo skal kunne huske det hele udenad, og det kan være svært at forholde sig til. Man bliver ramt af dårlig samvittighed, når man slapper af og ser fjernsyn, eller når Facebook åbnes for at få et afbræk, og tankerne kører i set helt eget mønster. Den ene dag er man overbevist om at man kan alt og den næste planlægger man reeksamen. Det er svært at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Derfor glæder jeg mig usandsynligt meget til fredag kl. 12, hvor jeg er færdig med min eksamen (som forhåbentligt er bestået), og så har jeg fem fridage! Og jeg har tænkt mig at bloggen skal have lidt ekstra opmærksomhed, nu hvor den er blevet forsømt lidt her under eksamensperioden.Skriv en komentar