Lækker spidskålssalat

Spidskål… Det lyder umiddelbart ikke særlig delikat, men det kan det blive!

Spidskål er fantastisk at bruge som erstatning for iceberg salat, og det er godt for SU-budgettet. Godt nok er spidskål dyrere, men til gengæld mætter det meget mere end almindelig salat, som faktisk hovedsagligt består af vand. Spidskål indeholder en masse fibre og det er godt for mæthedsfornemmelsen og så nusser det tarmene 😉

Herhjemme bruger vi udelukkende spidskål til salater, fordi det mætter meget. Nogle synes måske at kål ofte kan smage af prut, men her er spidskål meget neutral og smager til forveksling som almindelig salat, hvis det bliver snittet fint.

Denne opskrift så jeg engang så i Go Appetit, hvor den altid herlige Claus Holm lavede salaten. Den smager virkelig skønt og er rigtig god, hvis salat er det eneste tilbehør, da den mætter rigtig meget. Og så indeholder den få simple ingredienser, som jo kan varieres efter temperament.

Billede 17-11-14 19.00.14

Til salaten skal du bruge følgende:

 • Spidskål
 • Appelsin
 • Mandler
 • Chili
 • Honning
 • Lidt olie
 • Salt og peber

Fremgangsmåde

 1. Rist mandlerne på en tør pande til de har fået lidt farve, og hak dem groft
 2. Snit spidskål og chili fint
 3. Skær appelsinen ud i små tern
 4. Hæld honning og en smule olie over
 5. En smule salt og peber
 6. Bland sammen

man kan også bruge æble i stedet for appelsin og andre nøder, hvis man hellere vil det.Skriv en komentar