Den evigt dårlige samvittighed

Når man studerer har man altid dårlig samvittighed. Det er et faktum som er svært at benægte — nogen lider selvfølgelig mere under det end andre.

Som studerende føler man altid at man kan gøre mere. Man skal altid læse mere. Man skal altid gøre der bedre. Derfor kan det være svært at afsætte tid tin afslapning, når tid er en knap ressource og programmet er tæt pakket.

Jeg tror på at det er vigtigt at prioritere afslapningen, da det er en væsentlig faktor for at man kan få ny energi. Hvis batterierne aldrig bliver ladet op, kan det være svært at holde gang i hjulene og sikre kvaliteten af det arbejde man laver. Jeg tror på at man skal prioritere noget af sin tid til “ingenting” og lave nogle faste rammer for sit studieliv.

Personligt har jeg nogle ganske få “regler” som fungerer godt:

  • Jeg læser ikke efter kl 20 hvis det kan undgås
  • Efter kl 20 bruger jeg tid på det jeg har lyst til (TV, blogs, spil osv)
  • Prioritering af læsestof – læs evt noget at ugens pensum i weekenden eller når du kommer hjem. Så er der mere tid til at det andet du gerne vil når inden dagen er omme, og tiden udnyttes mere optimalt.

Disse “regler” fungerer godt, da det giver mig tid til at slappe af med god samvittighed samtidig med at jeg når det jeg skal.Skriv en komentar