Endnu en eksamen

I sidste uge var jeg til eksamen i Kvantitativ metode og statistik, som var en skriftlig ugeeksamen, og igår blev den afleveret! 😀 Det var rart at få den afleveret, for jeg var nået til det punkt, hvor jeg ikke følte at jeg kunne gøre mere uden at det ville skade mere end det gavnede. Det var rart at få afleveret og ny er der kun tilbage at krydse fingre for karakteren, der kommer sidst i november.

Men nu skulle jeg nødig gå og kede mig, når eksamen er overstået, så jeg snupper da én til – mundtlig økonomi eksamen. Det er en eksamen, hvor hele pensum skal kunnes udenad og eksaminationen varer i alt 25 minutter (så cirka 18 minutters taletid til mig). Det er meget stof at skulle kunne uden ad, så jeg har tænkt mig at benytte mine egne råd til eksamenslæsning/-forberedelse.

Det er ikke fordi jeg decideret frygter eksamen, og at jeg føler mig komplet blank i forhold til pensum, men når man skal kunne huske SÅ meget på én gang og potentielt kan blive spurgt til det hele, så ryster kroppen som en anden parkinson patient.
Men skal man se det fra den positive side (hvilke man altid bør), så er det kun små 20 minutter og så er det overstået, og jeg er tryg ved at min eksaminator nok skal hjælpe mig så vidt det er muligt. Heldigvis lider jeg ikke af eksamensangst – jeg bliver nervøs og spændt, men stort altid i et omfang hvor jeg kan kontrollere det, og når jeg først har “talt mig varm” plejer jeg at glemme det igen.

Mest af alt glæder jeg mig til at det er overstået, for 2,5 uges eksamen tærer lidt på kræfterne, så det bliver rart med fem fridage (ja 5 dage – jeg har også brug for noget ferie ;-)) hvor jeg lige kan få pusten inden projektet vente – men mere om det en anden gang.

Hvad er dit bedste eksamensråd? Hvad gør du, når du læser op til eksamen, og hvordan takler du nervøsiteten?Skriv en komentar