At tjene penge på at blogge

Det vrimler med blogs på internettet og stort set alle har efterhånden en blog. Nogen fordi det er sjovt, men for andre er det gået hen og blevet en forretning i og med at de kan tjene penge på at blogge. Dette sker ved de såkaldte sponsorerede indlæg, som efterhånden fylder en del og bliver tydligere eftersom Markedsføringsloven foreskriver, at det tydeligt skal fremgå, hvis der er tale om reklame.

Jeg har det lidt ambivalent med disse sponsorerede indlæg, affiliate links, gaver til test og hvad der nu ellers er i spil. På den ene side er det jo en del af ‘gamet’ og det er en smart makedsføringsstrategi for virksomhederne, hvor begge parter får noget ud af samarbejdet. Og jeg sidder da også selv en gang i mellem og sukker – det kunne da være fedt, hvis jeg kunne tjene et par håndører ved at skrive her på bloggen.

Men på den anden side bliver det også kunstig, hvis det pludselig ikke er kun er lysten der driver værket, men også er økonomi. Af og til støder man på en blog, hvor der er det ene sponsorerede indlæg efter det andet, og for mig at se kan det virke unaturligt og iscenesat og så går det personlige lidt af. Det mister lidt af nerven.

Dog er de fleste bloggere gode til at gøre opmærksomme på, at de kun skriver om produkter de kan stå inde for og at det er deres personlige mening der kommer til udtryk og ikke blot reklame for det pågældende produkt. På denne måde blive det personlige intakt og det iscenesatte bliver udvisket.

På nuværende tidspunkt er Christina N. udelukkende drevet af lysten. Lysten til at skrive og lysten til at give noget videre, som måske kan være til gavn og hjælpe andre. Skulle det ske af bloggen vokser sig så stor, at sponsorerede indlæg kan komme på tale, så vil jeg nøje overveje, hvad jeg siger ja til. For det personlige præg er det vigtigste ved bloggen. Jeg vil ikke skrive af pligt, men af lyst.Skriv en komentar