Kandidat: skal man tænke på det allerede?

Jeg har tænkt mange tanker om, hvad det egentlig er jeg vil med min uddannelse og når jeg er færdig selvom jeg pt. kun læser på 2. semester. Men i og med at jeg er optaget på samfundsfag, men egentlig hellere vil læse Politik & administration, har det nogle konsekvenser for, hvilke muligheder jeg har fremadrettet.

Min plan, da jeg blev optaget, var at læse samfundsfag og kommunikation og beskæftige mig med kommunikation, marketing og branding i det offentlige, men jeg indså allerede inden 1. semester var over, at det ikke var langtidsholdbar plan. Om 5 år er der ikke det samme behov for den slags folk, der er jo allerede høj arbejdsløshed nu, så hvordan skal det ikke ende om 5 år?

Siden da har min interesse for organisation og ledelse blevet stærkere og derfor føler jeg mig (næsten) overbevist om at det kunne være den rigtige vej for mig. Og helt ærligt, bureaukratiet i det offentlige bliver nok ikke mindre lige foreløbig (selvom jeg gerne så det). Jeg er ligeledes blevet bekræftet i mit valg gennem projekter (Magtspillet i Arktis og Den nye folkeskole) – det med statens/organisationers ageren og magt til at påvirke er ret interessant.

I dette projekt beskæftiger vi os jo som bekendt med uddannelsessystemet (folkeskolen) og Social investment (statens handlemønster) og det er et felt som jeg synes er interessant. Vi bevæger os mod et videnssamfund og viden opnås gennem uddannelse, og derfor er det så essentielt for, at vi kan skabe arbejdspladser og være konkurrencedygtige.

For at kombinere disse interesser, organisation og uddannelse, er jeg faldet over kandidatuddannelsen i uddannelsesvidenskab på Aarhus universitet. Med denne kandidat kan man arbejder i mange forskellige virksomheder og organisationer, offentlig såvel som privat.

Men eftersom at denne uddannelse er i Aarhus betyder det jeg skal sige farvel til Aalborg (det skal dog siges at det stadig kun er overvejelser). På den ene side tiltaler det mig, at uddannelsen er i Aarhus, da det jo er min hjemby og min familie bor der. Men på den anden side, så er jeg også glad for Aalborg og Aalborg universitet – jeg er vild med studieformen og den passer perfekt til mig og min måde at lære på, og jeg er stolt af at sige, at jeg læser på Aalborg universitet.

Jeg kunne jo i princippet sagtens have valgt at læse min bachelor i Aarhus, men jeg er lidt imod deres konservative indstilling til undervisning og læring, hvilket også var årsagen til at jeg valgte Aalborg i en kombination med, at jeg ikke ønskede at være en del af at presse karaktergennemsnittet yderligere op (jo jo, jeg ved godt at jeg personligt ikke ville kunne gøre det, men forstå mig ret)

Så grundlæggende sidder jeg nu med en del overvejelser om, hvad det egentlig er jeg vil med min uddanelse, og hvordan jeg kommer i mål. For selvom jeg kun lige er begyndt, så er der jo ‘kun’ to år tilbage, og det er jo ikke lang tid, hvis man også skal forholde sig til boligsøgning og optagelse (kan jeg komme direkte ind, eller magler jeg nogle kurser?)

Det blev en lang smøre for denne gang, men dette er min bekendelse og at være usikker og have skiftende meninger om studiet.

Hvis du selv har erfaringer med uddannelsen i Uddannelsesvidenskab eller kan anbefale en spændende kandidat inden for organisation, ledelse, uddannelse eller lignede i den dur, så skal du være mere en velkommen til at skrive til mig – enten i en kommentar eller til cn@christinan.dk Skriv en komentar